Nya Vindfamne!!

Som seglare har jag mött många människor och många av dom har blivit vänner till mig. Dom flesta hasar runt i sin båt och byter upp sig efter ett tag. Men paret Markow som jag besökte i eftermiddags hittar ingen båt som passar dom!!

 

Det här seglarparet har tatt saken i egna händer och bygger sin drömbåt själva. Inga ritningar och annat tjavs utan bygger en modell i 1:10 provar den i ett badkar och saken är biff. Dom har nu hållt på i ca 1 år och tror på en sjösättning ev 2012

 

Nya Vindfamne blir 11,4 m lång bredd 3.20 m djupgående 1,70 och ett deplacement på ca 5 ton. Eftersom det är ett one off bygge är segelytan lite oklar men Jan-Olof gissar på runt 60 m2.

 

Några av er som kollar bloggen känner säkert dom och har hängt med på deras hemsida . Ett tipps....besök dom som jag gjort några gånger( det blir ännu mer imponerande live...) dessutom brukar det bli fika med fastlagsbullar eller som idag "seglarkaka" jäv...god med lite grädde dessutom...Ann är en fena på det där med godsaker och dessutom en duktig seglare!! Det är dom bägge två förresten!

Modellen...och så här kommer hon att se ut.
Modellen...och så här kommer hon att se ut.
Det är ingen liten båt!!
Det är ingen liten båt!!
På bilden ser ni formen till kölen, och båtbyggaren J O Markow.
På bilden ser ni formen till kölen, och båtbyggaren J O Markow.
Etiketter: vindfamne

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln