63 000 lampor!!!!!

För en del är detta värdelöst vetande men jag har fått frågan och här kommer lite data om Halmstads nya trädbelysning.

 

Stora kastanjen är nu klädd med totalt 43200 LED lysdioder. Lilla kastanjen har 9000 LED dioder och slutligen trädet i rondellen 10800 LED lysdioder. Ljuset uppfattas säkert som lite kallt/blått och det stämmer med en färgtemperatur på 3200 Kelvin.

 

Lite kuriosa. Kastanjen i Picassoparken fick belysning första gången 1990. Detta var i samband med att Halmstads Energiverk fyllde 100 år. Trädet vid slottet fick ljus 1996 i samband med att bolaget Energiverken Halmstad bildades. Trädet i rondellen får sin belysning för första gången i år.

Trädet i rondellen är nytt för i år. 10800 lysdioder. Kul effekt med bilarna som kör när man fotograferar med långa slutartider.
Trädet i rondellen är nytt för i år. 10800 lysdioder. Kul effekt med bilarna som kör när man fotograferar med långa slutartider.
Etiketter: belysning

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln