Lagom är bäst...

Drar lite på tråden från gårdagens inlägg. Självklart skiljer det en del på ett dyrare kamerahus rent tekniskt. Men gör du inga betaljobb räcker en instegskamera långt. Varför och hit och dit tar jag inte nu för det blir för långrandigt.

 

Det man ska satsa på är gluggarna (objektiven). Köp inte kitobjektiven som dom oftast har i paket pris, du blir grymt besviken på bildkvaliten. Köp bara kamerahuset!! dom flesta kameratillverkarna har en fast glugg 50 f1,8 som presterar riktigt fin bildkvalite och dessutom billig runt tusingen. Focuserings motorn låter ofta som en stenkross.. plastiga men välldigt prisvärda.

Fullkomligt perverst med knappar på min Canon EOS 7D men här kan jag snabbt ändra vitbalans, ISO ,bildstil, matningsmetod mm. Dessutom klarar kameran 8 bilder/sek villket är bra vid segling/sportfotografering. Enklare kameror får man leta i menyn för dessa inställningar. Fotograferar man ex en betald porträttsession vill man kunna göra inställningar snabbt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln