Vattenstämpel & högerklickskyddat!

Det här har jag undvikigt i det längsta men en del av mina bilder ligger lite här och där med en annans namn som fotograf. Ett STORT tack till er som tipsat mig. 

 

Några mejl då och då till potensiella kunder händer. Det som fick bägaren att rinna över var när ett företag i reklambranschen kontaktade mig i veckan och ifrågasatte om jag plåtat bilden jag mejlat eftersom dom fått samma bild från två!!!!!!!!!!!!!!!!! håll. Jag missade jobbet eftersom dom då ifrågasatte oss bägge.

 

Vattenstämplade bilder och högerklickskydd går även det att ta bort med rätt kunskap men det blir lite mer jobb i fortsättningen. Man har rätt att ta en bild för eget bruk och bilderna här på bloggen är lågupplösta men man bör fråga upphovsmannen. Inget jag har brytt mig om innan (en service) men av ovan nämnda orsak gör jag så här!!

 

Några länkar om upphovsrätten   http://sv.wikipedia.org/wiki/Upphovsr%C3%A4tt  och den riktigt tunga förklaringen  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=1960:729 

 

När ni lägger ut bilder på nätet, tidningar mm skall alltid fotografens "Byline" finnas i anslutning till bilden/bilderna!!!

Nu syns det vem som tagit bilden, var den än hamnar..
Går att ösa på men normalt gör man det lite diskretare som bilden ovan.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln