Mästarnas Mästare 2012 Båstad.

Drog ner lite på skoj till Båstad och kollade kapseglingen Mästarnas Mästare 2012, som startade igår och finalerna går senare idag. Den lilla vind som var vred hela tiden med ständiga banjusteringar mm.

 

Segling ska fotograferas från båt så man kan ligga rätt, men det är mysigt att glida runt i den miljön någongång på land och i år hade jag ingen att bevaka. Därför blir det även lite bilder på det runtomkring.

Dom flesta ser seglingen så här..lite vita prickar. Jag vill med mina bilder visa hur det är ombord för er som aldrig varit på en segelbåt.
Så här ser det ut när man har oturen och gå på grund framför min kamera...
Dom vita prickarna i horisonten visar tex inte att besättningen på denna båt inte går av för hackor!! Josefine Olsson representrerade Sverige i OS London och seglar normalt Laser Radial. Kajsa Sundklev och Therese Antman seglar normalt 470. Här i Båstad seglade trion under rubriken "Wilcard 1"
SM vinnarna i Folkbåt
Den älsta deltagaren nu i helgen är 73 år och seglar fortfarande på toppen
Starten fick skjutas upp en stund då en av båttarna tappat sitt spinn fall...ni som inte vet vad det är så visar jag på denna bild en liten stump som hänger i mastens framkant.
Inga ledsamheter här inte, mannen på bilden hävde sig upp i masten och fick tag i fallet.
Lite väl mycket av fallet på fel ställe....
Tjejen på bilden kan gott titulera sig Mästarnas Mästare på bra sevice. Ann Markow heter hon och är dessutom duktig seglare och skeppare på parets båt. Gubben JO Markow han försvinna ut på havet innan jag fick en bild!! God soppa föresten....
Tävlings ledaren bruka ha minst tre telefoner på G samtidigt
I den lätta vinden blev väntan för besättningarna lång när dom andra seglade.
Domarna fräste omkring i såna farkoster
Skepps dog??????
Lite tajt vid rundningarna...
Inget snack om det som stod på en av deltagarnas flytväst

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln