Tokina AT-X 116 Pro DX AT-X 11-16/2,8

En vidvinkel glugg har legat på önskelistan ett tag. Vilka telegluggar som är bra har jag järnkoll på men vidvinkel fick man läsa sig till..tester, recensioner och framförallt ger vidvinkel på en "croup" kamera som Canons 7D är.

 

Jag kör uteslutande Canons L gluggar..men opppssss här kommer en tredjepart och dessutom inte Canon....det var det där med "croupfaktorn" som i mitt fall 1,6!

 

Syftet med gluggen är att jag ibland blir anlitad att plåta båtinredningar, hänger ombord på en segelbåt för att få fram lite actionbilder och plåta kitesurfing när jag står i vattnet och åkaren hoppar över mig.

 

Efter långt letande på beg marknaden kom den igår och det blev några testskott. Blir roligare bilder senare.

Ny kostar en sån här 7500 inkl B+W UV filter...denna knappt ett år gammal för 2800.(köpt i USA därav det låga beg priset) Gluggen har gott rykte och en fast bländare på 2,8.
Lens flares och "distorsion är vanligt bland vidvinkel gluggar men här har jag metvetet fått fram en vinkel där självklart "distorsionen" framträder tydligt.
Jag bor inte så flashigt men intsälld på 11 fick jag med i stort sett hela rummet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln