Konvertera till Katolik...

I vintras fick jag frågan om jag ville fotografera när två kvinnor i Maj skulle konvertera till katoliker. Klart jag antog den utmaningen. Nästa fråga som fotograf...hur går det till...vad ska jag stå. Då Googlar man och hoppas på det sättet få information...inget ting....

Googlar man på bröllop finns mängder med information och stöd för den som ska plåta för första gången. Så där stod jag med kameran i handen mitt ute i skogen där en pilgrimsvandring först skulle fixas innan högmässan som dessutom hölls utomhus i Oskarström. Var på plats ca 30 min innan vandringen och började förstå att detta var en STOR grej...över tusen personer var runt mig i skogen....

Men jag fixade det...med andan i halsen. Lyckades domumentera hela dagen rätt!!! Det blev totalt 120 bilder till kunden.

Sveriges enda katolska biskop Anders Arborelius hött ett tal innan vandringen...
En häftig syn när vandringen startade ledd av Biskopen....
Under hela dagen fick jag försöka ana mig till vad som skulle hända....fick springa till denna platsen för att få bilderna från vandringen..
På vägen in mot Oskartröm tog dom upp nästan hela vägen..
Den här snubben stänkte vigvatten när folket kom efter vandringen...höll mig undan tänkte på min kamerautrustning..
Mängder av präster mm...
Biskopen höll i det mesta av mässan...
Här sker konverteringen som varade i ca 5 - 10 minuter...
Nattvard ingick....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lars » Bäverhyddan Lovisa.:  ”Hej, Vad fin hon är! Ägde Lovisa under några år på 80 talet. Hon drog blickarna ..”

  • Per » Till salu.. Zodiac gummibåt:  ”Hej. Ok jag köper gummibåten ”

  • Christel Övergaard » Våren vaknar till liv och sommaren är på G!:  ”Hej! Jodå, vi minns dig, kul att höra av dig. Vilka fantastiska foto du tar, jag..”

  • Bella » Bröllop.:  ”Jättefina bilder på min dotter ❤ och hennes familj. Du fånger ögonblicken så fan..”

  • Torgny Anderson » Nidingen:  ”Många fina foton från Nidingen... /TA”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln