Vadehavet Jyllands W kust..

Är för tillfället på Söndeborg camping (avskyr camping platser) för att plåta VM i E-jolle under dagen, men innan detta har jag varit ute och paddlat i vadehavet vid Jyllands västkust snart en vecka och trots mycket blåst och regn med åska har det varit fantastiska dagar mitt i naturen. Otroliga mängder av fågel och sälar tidvatten strömmar på upp mot 5 knop vilket inte är det lättaste att hantera i en liten lätt kajak. Men att paddla här kan jag starkt rekomendera....men med en viss sjövana i grunden vill jag tillägga.

Tidvattentabeller är ett måste och kunskap att hantera ett tidvatten. Kan man inte den biten ska man nog stå på land och njuta av det fina landskapet. Det blev totalt ca 50 NM.

Här på ön Mandö. Självporträtt med min vatentäta kompaktare...
Allt det gröna på sjökortet är torrlagt vid lågvatten. Ön Fänö utanför Esbjerg syns uppe i vänstra hörnet och jag avslutade min paddling nästan vid Tyska gränsen.
Här tältande vid Ho bukt och som synes lågvatten.
Här väntar jag på högvatten, där kajaken ligger blir efter några timma vatten att flyta på.
Under kajaken är det en väg vid lågvatten därför kvastarna i vattnet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln