Pre Shoot...

Jag marknadsför mig inte som bröllopsfotograf men om jag får frågan så gör jag en bröllopsfotografering. Lite förvånande men i sommar är jag faktiskt bokad till några stycken bröllop.

Det är inte den lättaste plåtningen och dessutom ska man som fotograf smälta in helst inte synas och störa men har krav på sig att klämma fram grymma bilder..... därför marknadsför jag mig inte i den branschen.... men när blivande brudpar vill ha just mig som deras fotograf känns det trots allt hedrande och framförallt... riktigt kul!

Kyrkbröllop kostar skjortan idag och tittar man på prislistan på fotografer som sysslar mer med denna typ av sessioner börjar man fundera på att bara plåta bröllop. Men att plåta bröllop från maj - sept varenda helg under högsäsongen tror jag är svårt att hålla en tändande gnista vid varje plåtning, dessutom ska man resten av veckan sitta och redigera bilder fixa fotoböcker mm.

Jag har valt att inte utnyttja situationen och dra upp priserna bara för att det heter bröllop utan kör ordinarie taxa och brudparet kan bestämma hur länge jag ska vara med och då få ett mer realistiskt pris... alltså inga färdiga paket utan vi snickrar ihop något tillsammans. Porträttbilderna vigslen och lite vimmel utanför kyrkan brukar jag föreslå.

Igår hade jag ett fotomöte inför bröllopet med ett av brudparen och knäppte även ett par bilder när man ändå var där. Paret var helmysiga och jordnära så den plåtningen kommer att bli kul och genomföra, dessutom ska deras barn 5 respektive 3 år vara näbbar. Barn i den åldern har svårt att vara still så länge i kyrkan.... men bildmässigt kan det bli kul att plåta deras små hyss... lite kul för familjen att ha i framtiden.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln